Allergieën en Immuniteitsziekten

De dienst Allergieën en Immuniteitsziekten maakt onderdeel uit van de groep Interne Geneeskunde. U kunt er terecht voor allergieproblematiek. Allergieën zijn ziekten van het afweersysteem waarbij overdreven reacties optreden tegen lichaamsvreemde producten. De best gekende allergie is ongetwijfeld hooikoorts, waarbij patiënten neus, oog en longklachten ervaren bij blootstelling aan stuifmeel van bomen, grassen en onkruiden.

Het aanbod van de dienst Allergie is niet beperkt tot hooikoorts. Onze specialisten hebben ook een ruime expertise in de diagnose en behandeling van onder andere allergie voor voeding, geneesmiddelen, latex, giffen van wespen en bijen.

Ook is er een ruime ervaring met mastocytose en het verworven angio-oedeem. Door een nauwe samenwerking met de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen beschikken we hiervoor over de meeste recente en geavanceerde diagnosetechnieken. Deze diagnosetechnieken berusten vaak op eenvoudige bloed- en huidtests, maar ook provocatietests zijn mogelijk. Let wel, contactallergie hoort thuis op de dienst Huidziekten, niet op de dienst Allergieën en Immuniteitsziekten.

Heeft uw kind last van allergieën? Dan kunt u terecht bij onze kinderartsen.


Raadplegingen: STRAAT 112 - Afspraken: 09 224 81 11
Contactpersoon (Prof. dr. Ebo): Inlichtingen via 09 224 71 11